ATIK YAĞ ANALİZİ

Kullanılmış benzinli motor, dizel motor, şanzıman ve diferansiyel, transmisyon, gres ve diğer özel taşıt yağları ile hidrolik sistem, türbin ve kompresör, kızak, açık-kapalı dişli, sirkülasyon, metal kesme ve işleme, metal çekme, tekstil, ısıl işlem, ısı transfer, izolasyon ve koruyucu, izolasyon, trafo, kalıp, buhar silindir, pnömatik sistem koruyucu, gıda ve ilaç endüstrisi, kağıt makinesi, yatak ve diğer özel endüstriyel yağlar ve endüstriyel gresler, kullanılmış kalınlaştırıcı, koruyucu, temizleyici ve benzeri özel müstahzarlar ve kullanıma uygun olmayan yağ ürünlerinin tamamına atık yağ denir.

Atık yağları kontrolsüz doğaya verdiğimizde, 1 litre Atık yağlar 1 milyon litre içme suyunu kirletmektedir. Atık yağların zararlarının önlenmesi için yetkili bertaraf / geri kazanım tesislerine gönderilmesi gerekmektedir.

Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliğine göre bertaraf/geri kazanım işlemleri için yağların kategori analizlerinin yapılması gerekmektedir.  Atık yağ analizi yağların kategorisinin  (I. II. ve III. sınıf ) belirlenmesini sağlar.

Analiz sonuçlarının kalitesi ilk önce numunenin doğru örneklenmesi ve taşınmasına, ikincisi de analizi yapan laboratuvarın  kalitesine bağlıdır. Bir numunenin nerede ve nasıl alınacağı hakkındaki bilginin önemi çok önemlidir ve özel dikkat gerektirir.

ASIRLAB

Orta Mah, Demokrasi Cd. No:92, 34956 Tuzla/İstanbul

Bizi Arayın

0850 888 0 522-LAB

Çalışma Saatleri

Pazartesi-Cuma: 07:45-17:45

E-mail İletişim

info@asirlab.com.tr
Praesent eget consequat. Sed leo risus. facilisis dolor. venenatis
Chat List

No Chat Available